It fjild yn!

Maandagavond 17 april(Groep 5-6) en woensdagavond 19 april(groep 7-8) 2023 zijn nazorgers van onze Fûgelwacht met groep 5/6 en 7/8 van de basisschool it fjild in geweest. Deze keer waren we in het land van de familie Oerlemans. Hier waren we op een heel groot stuk maisland, waar veel kievitsnesten lagen. Meestal lagen er 4 eieren in het nest. In één nest waren al 2 kievitskuikens en de andere 2 eieren kwamen uit. Bij de gevonden nesten werd een stokje met een groen stukje tape aan het uiteinde gezet. Dan weet de boer of loonwerker, waar de eieren liggen.

Aan de Pampuswei(Land van boer Arjan Hendriks) vonden we maar 5 nesten met kievitseieren. Hier waren wel meer nesten, maar die waren helaas leeg. Dat was wel jammer.

Toch genieten de kinderen van het buiten zijn, de weg sprintende hazen, het vinden van skeletten en een ganzenei, het springen over een droge sloot

Na afloop een beker fris en een lekkere twix en bounty en nog even spelen op het boerderij erf van Hans van der Hoek en knuffelen met de dieren. In totaal hebben 30 kinderen zich prima in de natuur vermaakt. Dit blijft altijd in herinnering.