Nieuws

De jeugdf├╗gelwachtdei door de ogen van Marit Stuiver

Fûgelwachtdei, 8 juni 2024

We hebben van alles over nesten geleerd, ze vertelden over soorten vogels en roofdieren. En ze lieten zien wat een nestbeschermer is en wat hij doet/functie.

Ook hebben ze ons verteld over dat gras en grond op ons lichaam lijkt, en dat er meer bacteriën in de grond zitten dan mensen op aarde. Er was ook een jager die vertelde over steenmarters en vallen om ze te vangen. En systemen die zorgen dat de val werkt. En over waar ze op jagen en dat katten en de wasbeerhond jagers zijn.

Een meneer heeft ons een mooi verhaal over de zwaluw vertelt, en laten zien hoe ze geringd worden. We hebben ook een verhaaltje over uilen gehoord, het ging over voeding, en veel feitjes. En ook vertelde ze over een bak, en lieten ons eieren zien.

We gingen ook lekker swingen bij de disco/quiz. We hebben vogeltjes gemaakt van ijzerdraad (foto) en er werd vertelt over eieren en we deden een quiz over eieren en van welke vogels ze zijn. En we hebben met drones gevlogen en slootje gesprongen er was ook een kabel baantje. Als laatste hadden we burgers en friet. Lekker.
Het was weer een leuke natuur morgen.

Marit Stuiver

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden